România şi Spania sunt singurele state din UE cu avans în construcţii în ultimul trimestru al 2009

România şi Spania sunt singurele state din Uniunea Europeană (UE) în care activitatea din construcţii a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut, cu 2,7% şi respectiv 2,6%, în raport cu trimestrul anterior, la nivelul blocului comunitar indicatorul scăzând cu 1,2%, potrivit datelor Eurostat.

14 afișări
Imaginea articolului România şi Spania sunt singurele state din UE cu avans în construcţii în ultimul trimestru al 2009

România şi Spania sunt singurele state din UE cu avans în construcţii în ultimul trimestru al 2009 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Raportul biroului de statistică al UE conţine date despre 24 de state. Dintre acestea, ţările cu cele mai mari reduceri trimestriale ale activităţii din sectorul construcţiilor în perioada octombrie-decembrie 2009 sunt Grecia (11,8%), Letonia (11,1%) şi Bulgaria (8,9%).

În ianuarie, activitatea din sectorul construcţiilor din România s-a redus cu 5,9%, comparativ cu decembrie, cea ce reprezintă a şasea scădere ca amploare din Uniune. Pentru acest indicator Eurostat a avut date disponibile pentru doar 11 state. Cel mai mare declin a fost observat la Cehia (22%), iar scăderea medie din UE a fost de 2%.

Producţia sectorului construcţiilor din ultimul trimestru al 2009 a scăzut în România, în ritm anual, cu 17,3%. La nivelul Uniunii, activitatea s-a comprimat cu 6,3%, cele mai mari reducerii fiind înregistrate de Lituania (52,3%), Letonia (38%) şi Grecia (30,2%). Indicatorul a urcat în patru state, respectiv Polonia, Luxembourg, Cehia şi Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici