Comisarul european pentru Economie: UE ar fi "foarte fericită" dacă ar avea relaţii mai strânse cu Marea Britanie

Uniunea Europeană ar fi încântată dacă ar putea stabili relaţii mai bune cu viitorul guvern britanic, potrivit comisarului pentru Economie al blocului comunitar, Paolo Gentiloni.

228 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Economie: UE ar fi "foarte fericită" dacă ar avea relaţii mai strânse cu Marea Britanie

Întrebat despre perspectivele unei mai bune apropieri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie în cazul unei schimbări de administraţie la Londra, oficialul de la Bruxelles şi-a exprimat speranţa.

"Ne aşteptăm la legături mai strânse", a declarat acesta într-un interviu acordat pentru Bloomberg. "Trebuie să spun că am ajuns la un acord foarte bun cu actualul guvern. Dar dacă sunt posibile relaţii mai strânse cu noul guvern, suntem foarte fericiţi".

Comentariile, în marja unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din Grupul G7 în oraşul italian Stresa, au fost făcute după anunţul premierului Regatului Unit, Rishi Sunak, privind organizarea de alegeri pe 4 iulie.

În condiţiile în care Partidul Conservator, aflat la guvernare, scade în sondaje, premierul ar trebui să realizeze o răsturnare de situaţie remarcabilă pentru a evita o victorie a Partidului Laburist din opoziţie, condus de Keir Starmer.

În timp ce Sunak a apropiat Marea Britanie de UE şi a contribuit la normalizarea relaţiilor cu blocul comunitar, laburiştii au promis să îmbunătăţească şi mai mult legăturile dacă vor ajunge la putere.

David Lammy, un posibil viitor ministru de Externe în cadrul unei administraţii laburiste, a declarat la începutul acestei luni că, în cazul în care Partidul Laburist va câştiga, va "intra în negocieri" atunci când acordul comercial post-Brexit va fi revizuit în 2025.

Starmer a promis, de asemenea, să "obţină un acord mult mai bun" anul viitor şi încearcă să ajungă la un nou pact de securitate cu UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici