Autostrada inlară din jurul Mării Negre: Porţiunea Bucureşti-Constanţa este gata

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, că realizarea sau nerealizarea proiectului privind autostrada inelară în jurul Mării Negre va da măsura eficienţei Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, el adăugând, întrebat despre stadiul lucrărilor părţii române, că porţiunea Bucureşti-Constanţa este deja executată.

164 afișări
Imaginea articolului Autostrada inlară din jurul Mării Negre: Porţiunea Bucureşti-Constanţa este gata

Autostrada inlară din jurul Mării Negre: Porţiunea Bucureşti-Constanţa este gata (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Baconschi a participat la o dezbatere pe tema OCEMN - organizaţie a cărei preşedinţie este asigurată de România - unde a fost întrebat de un diplomat coreean în ce stadiu se află partea română cu lucrările la porţiunea sa din proiectul OCEMN de construire a unei autostrăzi care să facă legătura între porturile de la Marea Neagră.

"Fiecare stat de pe litoralul pontic are mai mult sau mai puţin câte o bucată de autostradă. Turcia şi-a făcut tema, Federaţia Rusia este acum «officialy committed» în această direcţie. Avem şi noi o bucată … Mă rog, Bucureşti -Marea Neagră este deja totuşi executată. Nu e vorba de o autostradă perfect circulară, ci de interconectare. Indiferent care e desenul ei, să putem circula dintr-o ţară în alta cu aceeaşi viteză", a răspuns Baconschi.

Anterior, referindu-se la autostrada inelară, Baconschi a spus că realizarea sau nerealizarea acestui proiect va da măsura eficienţei OCEMN. "Ar trebui să intrăm, după 20 de ani, în alţi 20 de ani în care nivelul de ambiţie al organizaţiei să crească. Şi avem din acest punct de vedere un prim proiect care este inelul de autostradă care o să lege toate porturile de la Marea Neagră. Şi mi se pare că realizarea sau nerealizarea acestui proiect va da şi măsura eficacităţii politice a OCEMN"», a spus Baconschi.

Citeşte mai multe despre autostrada inlară din jurul Mării Negre pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici