Avertizare din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Legea impozitului pe venitul gospodăriilor va crea haos şi va însemna şi taxe în plus

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) a suspendat discuţiile cu Ministerul de Finanţe pe tema modificării Codului Fiscal. Coaliţia avertizează că, în absenţa unui studiu de impact, proiectul poate conduce la consecinţe grave pentru economie.

193 afișări
Imaginea articolului Avertizare din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Legea impozitului pe venitul gospodăriilor va crea haos şi va însemna şi taxe în plus

Avertizare din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Legea impozitului pe venitul gospodăriilor va crea haos şi va însemna şi taxe în plus (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Coaliţia pentru Dezvoltarea României nu mai discută cu Ministerul Finanţelor pe marginea schimbării paradigmei fiscale până când ministerul de resort nu vine cu un studiu de impact asupra efectelor impozitului pe venitul global, informează ZF.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) care re­u­neşte cele mai im­por­tante organizaţii partonale şi camere de comerţ din România cere amânarea şi reanalizarea impozitului pe venitul global anunţat de Finanţe şi realizarea unui studiu de impact pe acest proiect care schimbă paradigma fiscală, considerând că noua formă de impozitare ar putea aduce bugetului goluri uriaşe care nu pot fi acoperite decât din alte taxe.

CDR a anunţat miercuri că a oprit dis­cuţiile cu Ministerul Finanţelor pe mar­ginea acestui act normativ până la apariţia unui studiu de impact asupra noului sistem, iar ieri, într-o conferinţă, a criticat într-un mod neobişnuit de as­pru la acest nivel decizia guvernului de a înlocui cota unică cu ceva despre care nimeni nu ştie cum va acţiona sau ce impact va avea.

Citeşte continuarea articolului pe ZF.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici