Băsescu discută, la Cotroceni, cu Boc şi miniştri despre negocierile cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu discută, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc şi membri ai Guvernului despre negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

73 afișări
Imaginea articolului Băsescu discută, la Cotroceni, cu Boc şi miniştri despre negocierile cu FMI

Băsescu discută, la Cotroceni, cu Boc şi miniştri despre negocierile cu FMI (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a plecat la Palatul Cotroceni imediat după şedinţa de guvern, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, existând posibilitatea ca la şeful statului să vină şi experţii FMI pentru concluzii înainte de finalul misiunii.

Premierul Emil Boc a renunţat la vizita privată pe care intenţiona să o efectueze, joi, în Statele Unite şi unde urma să primească titlul onorific de Doctor în Drept din partea universităţii americane Michigan State University, pentru a participa la negocierile dintre Guvern şi FMI.

O misiune a FMI se află la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by încheiat între România şi instituţia financiară internaţională. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici