Băsescu: România nu poate utiliza fondurile de coeziune pentru că nu are Master Plan pe Transport

România nu poate utiliza fondurile de coeziune din exerciţiul bugetar 2014-2020, întrucât nu are încă aprobat de către CE Master Planul pe Transporturi, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, exprimându-şi speranţa că schimbările de la Ministerul Transporturilor vor aduce eficienţă.

283 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu poate utiliza fondurile de coeziune pentru că nu are Master Plan pe Transport

Băsescu: România nu poate utiliza fondurile de coeziune pentru că nu are Master Plan pe Transport (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"România are o mare problemă în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor din exerciţiul bugetar 2014-2020, pentru că până la această oră utilizarea fondurilor de coeziune nu este posibilă pentru că Master Planul pe Transporturi nu a fost încă adoptat, aprobat de CE", a declarat preşedintele Traian Băsescu, înainte de plecarea la Consiliul European.

"Să sperăm că schimbările de la Transporturi vor face mai eficientă această abordare", a mai spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la 16 aprilie, că ministerul de resort a redactat Master Planul pe Transport, care include la acest moment 530 de proiecte, iar documentul va fi lansat în dezbatere publică, procedură la finalul căreia se va cunoaşte exact care sunt proiectele prioritare care pot fi finanţate din fonduri UE.

"M-a anunţat astăzi ministrul Şova că, în sfârşit, Master Planul de Transport, lista proiectelor considerate admise pentru Master Planul de transport - e vorba de 530 de proiecte, transport rutier, feroviar, naval, aerian şi intermodal - vor fi puse în dezbatere publică şi, pe baza acestora, România va transmite mai departe către Comisia Europeană proiectele concrete, după dezbatere publică şi după toate procedurile", a anunţat Ponta, într-o şedinţă de guvern.

El a arătat că, astfel, se va cunoaşte exact care sunt proiectele prioritare şi care vor putea fi finanţate din fonduri europene.

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a depus, miercuri, jurământul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici