Băsescu: Tănăsescu ar corespunde ca premier, dar nu pleacă de la BEI şi nu a participat la campanie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că vicepreşedintele BEI Mihai Tănăsescu ar răspunde oricând cerinţelor funcţiei de premier, fiind capabil să facă faţă situaţiilor de criză, însă nu l-ar desemna în situaţia politică actuală, dar şi pentru că acesta nu ar veni din cauza salariului.

194 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tănăsescu ar corespunde ca premier, dar nu pleacă de la BEI şi nu a participat la campanie

Mihai Tănăsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Totodată, preşedintele a subliniat, întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna ca premier pe Tănăsescu şi dacă acesta ar corespunde în acest sens interesului naţional, că vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) nu a luat parte nici la campania electorală.

"Mihai Tănăsescu ar răspunde oricând, dar vedeţi, plecând de la BEI, din funcţia de vicepreşedinte, unde cred că are un salariu de vreo 20 de ori mai mare decât al unui ministru, prim-ministru, asta odată. În al doilea rând, domnul Tănăsescu nu a participat la această campanie", a argumentat Băsescu.

El a arătat că într-un asemenea calcul al desemnării lui Tănăsescu, contează şi "conjuctura politică".

"Deci pentru mine Mihai Tănăsescu este un om extraordinar de bun pentru a face faţă unor situaţii de criză, dar nici prin cap nu mi-ar trece să-l desemnez prim-ministru în conjunctura actuală, pentru că trebuie să priveşti şi la conjunctura politică", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici