BCR listează pe 8 aprilie o nouă emisiune de obligaţiuni

Banca Comercială Română listează vineri, 8 aprilie, o nouă emisiune de obligaţiuni corporative, în valoare de 351,5 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27.

409 afișări
Imaginea articolului BCR listează pe 8 aprilie o nouă emisiune de obligaţiuni

Este prima finanţare prin obligaţiuni listate la Bursă a BCR din acest an, iar valoarea totală a obligaţiunilor BCR disponibile la tranzacţionare este de 3 miliarde de lei.

„BCR a utilizat intens, în ultimii ani, piaţa de capital pentru finanţare, fiind un partener esenţial al Bursei în promovarea resurselor pe care le avem disponibile pentru companii. Mai mult, echipa BCR este unul dintre inovatorii din piaţa de capital, listând anul trecut şi o emisiune de obligaţiuni verzi. Ne bucurăm că BCR continuă să includă piaţa de capital în strategia lor de finanţare şi că vom avea, din 8 aprilie, o nouă emisiune de obligaţiuni corporative BCR la Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

„Echipa BCR a atins un nou record, prin emiterea de emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de lei, acest pas fiind încă o dovadă a faptului că piaţa de capital din România este una puternică, chiar şi într-un context internaţional dificil şi volatil. Investitorii caută predictibilitate şi Bursa de Valori Bucureşti este un exemplu în regiune, care arată sustenabilitatea economiei româneşti”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR a emis şi vândut către 12 obligatari un număr de 703 obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 500.000 lei şi cu scadenţa la 31 martie 2027. Rata dobânzii este fixă, de 6,76% p.a. Emisiunea de obligaţiuni care intră vineri la tranzacţionare este a şasea listată de BCR la Bursă, prima ajungând deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacţionează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. În 2021, BCR a listat trei emisiuni de obligaţiuni, dintre care una de obligaţiuni verzi, BCR28, BCR28A şi BCR28B.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bcr,
obligaţiuni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici