BCR, plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite în programul Prima Casă 3

Banca Comercială Romană (BCR) a primit, de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite în cadrul programului guvernamental Prima Casă 3.

95 afișări
Imaginea articolului BCR, plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite în programul Prima Casă 3

BCR, plafon de 64 milioane euro pentru acordarea de credite în programul Prima Casă 3 (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

BCR a acordat în primele două etape de Prima Casă credite în valoare de peste 525 milioane euro, adică mai mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de toate băncile înscrise în program.

Banca a început să primească deja dosarele clienţilor pentru Prima Casă 3, şi percepe la acestea credite o dobândă de 4,76% pe an pentru persoanele care îşi încasează salariul la BCR sau au avut un comportament bun de plată la împrumuturile contractate în trecut. Dobânda este formată din Euribor la trei luni plus 3,75 puncte procentuale.

Pentru clienţii care nu au o relaţie cu BCR, dobânda este formată din Euribor la trei luni plus 3,95 puncte procentuale, respectiv 4,96% pe an.

BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiză.

De exemplu, clienţii care îşi încasează salariul la BCR sau care au avut un comportament bun la plată la creditul în derulare la bancă vor plati pentru un împrumut de 30.000 euro, acordat pe 30 ani, o rata lunară de 157 euro (dobânda variabilă de 4,76%, cost de evaluare apartament de 300 de lei, inclusiv TVA, comision de gestiune datorat catre FNGCIMM de 0,49% calculat anual la soldul creditului). Astfel, costul total al creditului va fi de 29.258 euro, la un nivel al DAE de 5,38% şi un curs valutar de 4,25 lei/euro.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca programul "Prima Casă" să continue şi în acest an, cu acelaşi nivel al cuantumului garanţiei de stat, în limita unui plafon total de garanţii de 200 milioane euro, care ar putea fi suplimentat în luna iulie pentru a doua parte a anului. Plafonul garanţiilor care pot fi emise în 2011, de 200 milioane euro, reprezintă diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului "Prima Casă" în anii 2009-2010.

Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la trei luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici