BCR: Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din Europa Centrală şi de Est iniţial vor creşte

BCR: Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din Europa Centrală şi de Est iniţial vor creşte, având în vedere proximitatea geografică, până se evaluează mai clar dimensiunea riscului geopolitic.

409 afișări
Imaginea articolului BCR: Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din Europa Centrală şi de Est iniţial vor creşte

Ratele de dobândă pe termen lung pentru ţările emergente din regiunea Europei Centrale şi de Est iniţial vor creşte, având în vedere proximitatea geografică, până se evaluează mai clar dimensiunea riscului geopolitic, susţine Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR.

Federaţia Rusă a atacat militar Ucraina aruncând o undă de şoc pe pieţele bursiere, însă pe piaţa interbancară şi valutară pe situaţia este stabilă, deocamdată.

„Dacă ne uităm pe pieţele dezvoltate, aşteptările de majorare a ratelor de dobândă din partea bancilor centrale majore se temperează pe anticipaţii de încetinire a creşterii economice globale şi, în consecinţă, randamentele pe termen lung înregistrează scăderi. Ne aşteptăm ca randamentele pieţelor din regiune să urmeze pe cele din zona euro, după corecţia iniţială”, a explicat Dascălu pentru ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici