Berlusconi a obţinut votul de încredere al Camerei Deputaţilor pentru planul de austeritate

Premierul italian Silvio Berlusconi a obţinut vineri votul de încredere al Camerei Deputaţilor pentru planul de austeritate, ceea ce creează condiţiile pentru aprobarea finală a pachetului de măsuri menite să echilibreze bugetul şi să ferească ţara de criză, transmite Bloomberg.

343 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a obţinut votul de încredere al Camerei Deputaţilor pentru planul de austeritate

Berlusconi a obţinut votul de încredere al Camerei Deputaţilor pentru planul de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul de austeritate a fost aprobat cu 316 voturi pentru şi 284 împotrivă.

Senatul, unde Berlusconi are o majoritate mai largă, a aprobat programul joi.

Votul final al Parlamentului urmează să aibă loc în cursul acestei zile.

Berlusconi a cerut aprobarea rapidă a planului, după ce investitorii au început să renunţe la obligaţiunile Italiei, de teamă că ţara va deveni următoarea victimă a crizei din zona euro.

Italia este pe locul doi în zona euro în privinţa mărimii datoriilor, de 120% din PIB, după Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici