Biserica Anglicană şi lordul Rothschild vor să cumpere 315 sucursale RBS

Fondul care administrează averea Bisericii Anglicane a intrat într-un consorţiu format din mai mulţi investitori, inclusiv lordul Rothschild, care încearcă să cumpere o reţea de 315 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), au declarat surse apropiate situaţiei.

514 afișări
Imaginea articolului Biserica Anglicană şi lordul Rothschild vor să cumpere 315 sucursale RBS

Biserica Anglicană şi lordul Rothschild vor să cumpere 315 sucursale RBS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administatorii activelor Bisericii Anglicane, în valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, s-au alăturat consorţiului de investitori organizat de lordul Davies, fost preşedinte al băncii Standard Chartered, au spus sursele pentru Financial Times.

Consorţiul include, printre alţii, şi fondurile de investiţii Corsair şi Centerbridge, dar şi compania RIT Capital a lordului Rothschild.

Biserica Anglicană şi RBS au refuzat să comenteze.

Trei grupuri de companii şi fonduri de investiţii se luptă pentru achiziţia sucursalelor pe care RBS trebuie să le vândă din cauza regulilor europene privind ajutoarele de stat, după ce instituţia de credit a primit un sprijin de 45 de miliarde de lire sterline în timpul crizei financiare.

O încercare de a vinde reţeaua de sucursale către grupul spaniol Santander la preţul de 1,65 miliarde de lire sterline a eşuat în octombrie.

Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider al Bisericii Anglicane, a susţinut în ultima perioadă reforma industriei bancare din Marea Britanie din postura de membru al comisiei parlamentare pentru standardele din sectorul bancar. Înainte de a intra în rândul clerului, Welby a ocupat un post de director la compania petolieră Enterprise Oil.

Fondul Bisericii Anglicane include proprietăţi imobiliare şi terenuri agricole, precum şi investiţii în fonduri de hedging şi companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici