Bitcoin scade la cel mai mic nivel din februarie. Sub ce prag a ajuns

Bitcoin a coborât până la cel mai scăzut nivel din februarie, ajungând miercuri la valoarea de 6.450 de dolari, reînnoind preocupările investitorilor privind viabilitatea criptomonedei pe termen lung, relatează Bloomberg.

3181 afișări
Imaginea articolului Bitcoin scade la cel mai mic nivel din februarie. Sub ce prag a ajuns

Bitcoin scade la cel mai mic nivel din februarie. Sub ce prag a ajuns

Preţul monedei digitale a scăzut miercuri până la 6.450 de dolari, înregistrând o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an.

Bitcoin a scăzut de la un nivel record de 19.511 dolari, atins în decembrie, maximul creşterii de peste 1.400% înregistrată în 2017.

„Nu consider că acest lucru s-ar datora unei anumite ştiri, aceasta fiind doar tendinţa generală descendentă după creşterea din 2017. O mulţime de oameni care au cumpărat bitcoin la preţul de 9.000 de dolari în aprilie, îşi dau seama că nu îşi vor recupera investiţia curând şi încearcă în schimb să iasă din piaţă”, a declarat Kyle Samani, managing partner la Austin, crypto hedge fund Multicoin Capital, din Texas, anunţă Bloomberg.

Monedele virtuale au avut parte de o serie de vesti proaste, cea mai recentă fiind atacul cibernetic asupra unei platforme sud-coreene de weekend trecut, care pare să aibă ca rezultat pierderea unui număr necunoscut de monede digitale, bitcoin scăzând luni cu 12% luni.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici