BMW şi Volkswagen au făcut schimbări surprinzătoare în conducerea de vârf

Producătorii auto germani BMW şi Volkswagen au anunţat marţi schimbări surprinzătoare în conducerea de vârf, veteranul CEO al BMW, Norbert Reithofer, urmând să se retrăgă cu un an mai devreme pentru a lăsa locul tânărului şef al operaţiunilor de producţie, Harald Krueger, transmite Reuters.

338 afișări
Imaginea articolului BMW şi Volkswagen au făcut schimbări surprinzătoare în conducerea de vârf

BMW şi Volkswagen au făcut schimbări surprinzătoare în conducerea de vârf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reithofer, director general al BMW din 2006, se va retrage de la conducerea grupului în luna mai a anului viitor. El va fi înlocuit de Krueger, în vârstă de 49 de ani, care a coordonat extinderea BMW pe pieţe emergente precum China, acesta urmând să devină unul dintre cei mai tineri şefi ai unui producător auto global din istorie.

Într-o manieră asemănătoare, Volkswagen a anunţat că l-a recrutat pe directorul general pentru cercetare şi dezvoltare al BMW, Herbert Diess, să conducă divizia de vehicule de pasageri a VW.

O sursă apropiată situaţiei a declarat că Diess a acceptat postul de la VW după ce nu a reuşit să obţină asigurări că va fi succesorul lui Reithofer, al cărui contract urma să se încheie în 2016.

În urma plecării lui Diess, BMW a decis să accelereze planul de succesiune pentru conducerea de vârf a grupului.

Diess va prelua şefia brandului VW de la directorul general Martin Winterkorn, care coordona divizia pe lângă atribuţiile sale de conducere a grupului VW.

Diess, un inginer în vârstă de 56 de ani, devine prin această numire un candidat serios pentru înlocuirea lui Winterkorn în funcţia de CEO al grupului VW, la expirarea contractului acestuia la sfârşitul lui 2016.

Winterkorn, în vârstă de 67 de ani, conduce VW din 2007. Reithofer are 58 de ani şi se apropie de vârsta de pensionare a directorilor de vârf ai BMW, de 60 de ani.

Reithofer va deveni preşedinte al consiliului de supraveghere al BMW, rol non-executiv care îi va permite să influenţeze în continuare deciziile grupului la care a lucrat în ultimul sfert de secol.

Investitorii aşteptau clarificări legate de planurile de succesiune la conducerea ambilor producători auto germani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici