Boagiu: Vom colabora cu Marea Britanie şi Olanda pentru a face din Constanţa al doilea port european

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, s-a întâlnit joi cu ambasadorii Marii Britanii şi Olandei, cu care a discutat despre portul Constanţa, şi a declarat că acesta poate deveni al doilea port din Europa, din punct de vedere al dezvoltării, după Rotterdam.

26 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Vom colabora cu Marea Britanie şi Olanda pentru a face din Constanţa al doilea port european

Boagiu: Vom colabora cu Marea Britanie şi Olanda pentru a face din Constanţa al doilea port european (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a subliniat că portul Constanţa are un potenţial important pentru dezvoltarea economică a regiunii, argumentând că pentru maximizarea acestui potenţial România trebuie să modernizeze infrastructura feroviară şi rutieră spre portul Constanţa.

"Ministrul Anca Boagiu a reamintit că până la sfârşitul lui 2011 va fi posibil să se circule pe autostradă pe întreaga rută Piteşti-Bucureşti-Constanţa şi pe linia feroviară Bucureşti Nord-Constanţa. Domnul Harris a subliniat că noul guvern de la Londra doreşte să aibă un rol activ în Europa, iar România este văzută ca un partener important şi apropiat al Marii Britanii", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Totodată, Boagiu a discutat cu ambasadorul Olandei, Tanya Van Gool, despre elaborarea unui memorandum de înţelegere între porturile Constanţa şi Rotterdam, prin care să fie urmărite o serie de obiective clare, urmând ca portul olandez să trimită o serie de propuneri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici