Boc despre reducerea TVA la alimentaţie în turism: Nu spun nici da, nici nu, trebuie să analizăm

Premierul Emil Boc a evitat să se pronunţe în mod clar asupra posibilităţii reducerii la 9% a TVA pentru alimentaţia din turism, afirmând că dacă va fi posibilă din punct de vedere economic, Guvernul va lua această măsură, dar dacă nu va fi posibilă, nu o va adopta.

127 afișări
Imaginea articolului Boc despre reducerea TVA la alimentaţie în turism: Nu spun nici da, nici nu, trebuie să analizăm

Boc despre reducerea TVA la alimentaţie în turism: Nu spun nici da, nici nu, trebuie să analizăm (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Dacă, din punct de vedere economic, va fi posibil acest lucru, îl vom face! Dacă nu va fi posibil, nu îl vom face! Orice măsură nouă trebuie foarte bine analizată, văzut impactul bugetar pe care îl are, pentru că România şi-a recâştigat stabilitatea macro-economică şi toţi care se uită la România astăzi ne cer în primul rând stabilitate şi predictibilitate. Nu spun nici da, nici nu! După evaluările care se vor face, vă voi putea da un răspuns fundamentat", a spus premierul Boc, vineri, la RRA.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Lupeni, că în Guvern se poartă discuţii pentru reducerea TVA pentru alimentaţia din turism la 9%.

"Există acum o discuţie în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri - n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9% şi în alimentaţia din turism. Astăzi TVA-ul în turism este 9% însă numai pentru partea de cazare şi mic dejun. Există o solicitare mai veche a industriei de turism ca şi pentru restul alimentaţiei din turism (TVA - n.r.) să fie 9%. Dacă din calculele Ministerului Finanţelor reiese că putem suporta o astfel de micşorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat că reducerea TVA la alimentaţia din turism ar încuraja investitorii privaţi să îşi facă pensiuni şi să devină parteneri în marile proiecte finanţate în domeniile schiabile şi nu numai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici