Boc: Legile privind TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor nu sunt luate în calcul la bugetul pe 2011

Cele două legi votate în Camera Deputaţilor, privind TVA de 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, nu sunt în vigoare la acest moment şi nici nu vor fi avute în vedere la construcţia bugetului pe 2011, deoarece ar genera o creştere importantă a deficitului, a afirmat premierul Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Legile privind TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor nu sunt luate în calcul la bugetul pe 2011

Boc: Legile privind TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor nu sunt luate în calcul la bugetul pe 2011 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Aşteptăm decizia preşedintelui Traian Băsescu, de promulgare sau nepromulgare a acestor legi, după care Guvernul va găsi soluţii pentru a rămâne în cifrele bugetului pe 2011", a afirmat Boc, la postul public de radio.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat recent un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Surse guvernamentale au declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by că nu va promulga aceste două legi.

"Guvernul nu caută soluţii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusă la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru că FMI nu le ia în calcul. Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţării că ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimise Parlamentului", au spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici