Băsescu a promis FMI că nu promulgă legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by că nu va promulga legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promis FMI că nu promulgă legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Băsescu a promis FMI că nu promulgă legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Guvernul nu caută soluţii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusă la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru că FMI nu le ia în calcul. Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţării că ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimise Parlamentului", au spus sursele citate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul săptămânii trecute un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că se va pronunţa cu celeritate şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.

El a precizat atunci, răspunzând unei întrebări, că nu a primit la Cotroceni reglementările legate de TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici