BSDA 2018 | A 7-a ediţie, găzduită de ROMAERO S.A., cea mai mare expoziţie de armament din sud-estul Europei: 290 de expozanţi din peste 26 de ţări

2018 a fost anul celei de-a 7-a editii Black Sea Defense and Aerospace; găzduita din nou de ROMAERO S.A. din Băneasa, între 16 şi 18 mai, BSDA 2018 s-a remarcat drept cea mai mare expoziţie de armament din sud-estul Europei prin prezenţa a 290 de expozanţi din mai mult de 26 de ţări.

585 afișări
Imaginea articolului BSDA 2018 | A 7-a ediţie, găzduită de ROMAERO S.A., cea mai mare expoziţie de armament din sud-estul Europei: 290 de expozanţi din peste 26 de ţări

BSDA 2018 | A 7-a editie, găzduita de ROMAERO S.A., s-a remarcat drept cea mai mare expoziţie de armament din sud-estul Europei: 290 de expozanţi din peste 26 de ţări

De-a lungul celor 7 ediţii, contractori renumiţi precum Lockheed Martin, Elbit Systems, Interactive Systems & Business Consulting, Digital Bit, Romarm, ROMAERO au avut o prezenţă consecutivă. De-a lungul anilor, li s-au alăturat nume mari din industria apărării, de la Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Rafael Advanced Defense Systems, Thales sau Airbus, până la Naval Group, MBDA Missile Systems, Damen Shipyards, Fincantieri, Leonardo Company, Nurol Makina, STM, Rheinmetall, IVECO, Jeep, BMW Motorrad Aerostar SA, Rom Tech, Pro Optica, UTI, Rohde&Schwarz şi mulţi alţii, vizibili prin accesarea www.bsda.ro.

Cu prilejul ceremoniei de deschidere, Ministrul Apărării, Mihai Fifor, preşedintele Klaus Iohannis sau ambasadorul Statelor Unite în România – Hans Klemm, au ţinut să menţioneze în discursuri importanţa unei astfel de expoziţii, atât pentru înzestrarea Armatei Romane pe plan local, cât şi pentru setarea Mării Negre drept punct strategic de mare importanţă pentru întregul domeniu al apărării.

Vizita oficialităţilor croate a marcat a treia zi de expoziţie, 18 mai; prim-ministrul Andrej Plenkovic alături de Ministrul Apărarii, Damir Krsticevic au vizitat pavilionul croat din cadrul expoziţiei, apoi Ministrul Apărării din România, Mihai Fifor i-a însoţit pe cei doi la standul expoziţional Romarm, apoi i-a ghidat către standurile româneşti de aeronautică, pentru a încheia vizita cu o prezentare a dotărilor supersonice ale Armatei Române.

BSDA şi-a doborât propriul record în 2018 chiar şi prin numărul de vizitatori, numărând peste 25000 oameni înregistraţi online pentru a lua parte la demonstraţii, simulari sau expoziţia tehnică din dotarea Armatei României, din dotarea Forţelor Armate ale SUA, cât şi cea a Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a menţine sau chiar depăşi nivelul atins de BSDA cu ocazia viitoarei ediţii din 2020, Sebastian Tudor, director general TNT Productions Romania menţionează importanţa partenerilor în organizarea unei asemenea expoziţii: “Ne dorim să ne bucurăm şi în 2020 de un sprijin pe măsura celui primit cu ocazia celei de-a 7-a ediţii, atât din partea partenerilor, cât şi a companiilor, locale sau internaţionale. Ediţia din 2018 a fost cea mai mare, atât din prisma numărului de firme expozante, cât şi cea a numărului de vizitatori. Chiar şi acesta din urmă a crescut cu 35% faţă de ediţia precedentă. Aceste creşteri constante marchează BSDA drept unul dintre cele mai mari şi importante evenimente de profil din lume. Un asemenea statut nu era posibil fără sprijinul instituţiilor publice partenere, în special cel al Ministerului Apărării Naţionale, al gazdei noastre constante, ROMAERO S.A., sau fără implicarea activă a firmelor participante.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici