Bugetarii vor primi vouchere de vacanţă în 2022. Ce valoare vor avea

  • Potrivit proiectului de act normativ, se prevede reluarea acordării tichetelor de vacanţă
  • Tichetele vor rămâne la suma de 1.450 lei şi se vor emite până în anul 2026
  • Pentru voucherele emise anul trecut, termenul lor va fi prelungit până în decembrie 2022
21893 afișări
Imaginea articolului Bugetarii vor primi vouchere de vacanţă în 2022. Ce valoare vor avea

Sursa foto: Mediafaxfoto

Anul 2022 aduce înapoi voucherele de vacanţă pentru bugetari. Potrivit proiectului de act normativ care prevede reluarea acordării tichetelor de vacanţă, valoarea acestora va rămâne la suma de 1.450 lei pentru fiecare angajat. Acestea vor fi  acordate până în 2026.

Programul de guvernare al coaliţiei PNL-PDS-UDMR ne aduce măsuri de stimulare a turismului intern, prin reintroducerea voucherelor de vacanţă, pentru salariaţii din sectorul bugetar şi privat. Acestea se pot folosi doar pe teritoriul statului. Pentru voucherele emise anul trecut, termenul lor va fi prelungit până în decembrie 2022, iar pentru cele emise începând cu 2022-2026, se vor prezenta în suport electronic, astfel:

  • Instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
  • Voucherele de vacanţă aferente anilor 2022 - 2026 se emit doar pe suport electronic.
  • Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada ianuarie 2020 - decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2022.
  • Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.
  • În cazul personalului prevăzut la alin. (3), decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2021.
  • Cuantumul sumelor decontate nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici