Bulgaria va împrumuta două miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetar pentru 2011

Guvernul bulgar va împrumuta două miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar pentru 2011 şi anticipează că datoria naţională va creşte de la 14,3% din Produsul Intern Brut (PIB) la 16% din PIB, potrivit publicaţii Sega, preluată de Novinite.

16 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va împrumuta două miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetar pentru 2011

Bulgaria va împrumuta două miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetar pentru 2011 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Sofia va împrumuta, prin emisiuni de obligaţiuni, aproximativ un miliard de euro, potrivit unui proiect al bugetului de stat pentru 2011. Totodată, autorităţile bulgare vor împrumuta 400 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii.

Guvernul anticipează că deficitul bugetar se va situa la un miliard de euro anul viitor.

Proiectul prevede, de asemenea, acordarea de garanţii de stat, în special pentru finanţarea operatorul naţional de căi ferate, confruntat cu probleme financiare.

În prezent, datoria de stat a Bulgariei este de 4,8 miliarde de euro (3,3 miliarde de euro datorie externă şi 1,5 miliarde euro datorie internă), echivalentă cu 14,3% din PIB. În cazul în care datoria va ajunge la şapte miliarde de euro, va echivala cu 16% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici