Burcea: Românii vor să plece în vacanţe cu chartere din oraşele lor, nu să ia avionul din Bucureşti

Numărul de zboruri charter din oraşele din ţară a crescut exponenţial în ultimii ani, pentru că românii vor să plece în vacanţe din oraşele lor, şi nu să mai vină la Bucureşti pentru a lua avionul ca să plece în vacanţă, a declarat Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

215 afișări
Imaginea articolului Burcea: Românii vor să plece în vacanţe cu chartere din oraşele lor, nu să ia avionul din Bucureşti

Burcea: Românii vor să plece în vacanţe cu chartere din oraşele lor, nu să ia avionul din Bucureşti (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, a anunţat miercuri într-un comunicat că atinge cifra de afaceri de 40 milioane euro la finalul anului 2014, în creştere cu 15% faţă de anul trecut.

"Creşterea din acest an a venit pe de-o parte pe fondul extinderii numărului de agenţii, cu cele de la Chişinău, Tulcea şi Satu Mare, dar şi al numărului de destinaţii şi chartere. Am depăşit 100 de circuite în portofoliu, iar anul acesta au mers foarte bine destinatiile exotice, circuitele în Africa Neagră şi Asia Centrală, dar şi sejururile", a spus Alin Burcea.

El a explicat că dacă în urmă cu câţiva ani, românii erau nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a zbura cu un charter spre Antalya sau insulele greceşti, acum agenţiile extind ofertele de zboruri directe din toate oraşele mari din ţară.

"Noi avem chartere din Bucureşti, Bacău, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi şi Satu Mare, dar şi din Chişinău, iar anul viitor vom avea trei oraşe în plus. Românii vor curse charter din oraşele lor, şi nu să vină pentru a lua avionul din Bucureşti. La fel se întâmplă şi în cazul circuitelor. Extinderea companiilor low-cost în oraşele din ţară ne permite să avem circuite din cât mai multe zone", a mai spus Burcea.

Paralela 45 are peste 100 de circuite pe toate continentele, multe dintre ele cu plecari din marile oraşe care dispun de aeroport. Circuitele în Israel au avut din acest an plecări din Iaşi şi Cluj, iar circuitul în Spania a putut fi accesat din Craiova. Din Constanţa se poate merge în Turcia şi Thailanda, iar din Cluj către Tunisia. În plus, Paralela 45 organizează de anul viitor curse charter din Chişinău cu plecare directă către Antalya, Creta şi Mallorca.

Paralela 45 activează de peste 24 de ani pe piaţa vacanţelor, fiind unul dintre cele mai vechi branduri de turism din România. Firma deţine o reţea naţională formată din 35 de agenţii şi aproape 200 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici