Bursa de la New York a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin

Bursa de la New york a închis vineri în urcare şi a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin, după ce preşedintele Federal Reserve Ben Bernanke a ridicat speranţele investitorilor pentru noi măsuri de stimulare a economiei SUA.

188 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin

Bursa de la New York a înregistrat prima săptămână de creştere după mai mult de o lună de declin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile listate pe Wall Street au scăzut în prima parte a zilei, deoarece Bernanke nu a oferit detalii sau măsuri concrete ale planurilor băncii centrale de susţinere a economiei.

Piaţa a trecut însă pe plus, în frunte cu sectorul tehnologiei, după ce investitorii au digerat comentariile şefului Fed şi au tras concluzia că banca centrală a lăsat loc pentru măsuri concrete, deşi mulţi traderi consideră că puterea instituţiei de a scoate economia din stagnare este limitată.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,51%, în timp ce piaţa Nasdaq a crescut cu 2,49%.

"Nu a dat pieţei verde pentru QE3. Nu a anunţat nici roşu pentru QE3. Prin afirmaţia că inflaţia nu reprezintă un motiv de îngrijorare, a lăsat loc de ceva pe viitor", comentează un analist american.

Pe ansamblul acestei săptămâni, indicele Dow Jones a urcat cu 4,3%, S&P 500 a câştigat 4,7%, iar Nasdaq 5,9%.

Bernanke a declarat, la conferinţa anuală a Fed de la Jackson Hole, că întâlnirea din septembrie consiliului de politică monetară al băncii centrale va dura două zile, în loc de reuniunea obişnuită de o singură zi, pentru a putea fi discutate mai multe idei de stimulare a economiei.

Deşi s-a arătat optimist pe termen lung, Bernanke a avertizat că Fed consideră evenimentele recente drept "tulburătoare" şi anticipează că inflaţia, deja scăzută, se va menţine la niveluri reduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici