Bursa din Tokyo a închis cu cea mai mare creştere după 2008. Acţiunile europene au deschis în urcare

Principalul indice al bursei din Tokyo, Nikkei 225, a înregistrat cel mai puternic avans după falimentul Lehman Brothers din 2008, pe fondul speculaţiilor că vânzările care au coborât piaţa la minimul ultimelor 11 luni au fost exagerate, în timp ce acţiunile europene au deschis în urcare.

111 afișări
Imaginea articolului Bursa din Tokyo a închis cu cea mai mare creştere după 2008. Acţiunile europene au deschis în urcare

Bursa din Tokyo a închis cu cea mai mare creştere după 2008. Acţiunile europene au deschis în urcare (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Indicele mai larg Topix a urcat cu 6,4%, cel mai mult după martie 2011, iar volumul tranzacţiilor a fost cu 9% peste media ultimelor 30 de zile, relatează MarketWatch.

Acţiunile japoneze au consemnat al doilea cel mai amplu declin la nivel mondial, de când China a devalorizat în mod surprinzător yuanul, luna trecută, o evoluţie mai slabă fiind înregistrată doar de bursa din Shanghai.

"Vânzările de acţiuni japoneze a fost excesive, din cauza încetinirii creşterii economice din China. Creşterea de astăzi poate fi sustenabilă, dacă percepţia referitoare la economia chineză se va îmbunătăţi", a declarat Khiem Do, director la Baring Asset Management în Hong Kong.

În China, indicele Shanghai Composite a crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv, cu 2,7%, investitorii fiind optimişti că Guvernul va reuşi să susţină piaţa, după declinul care a şters 5.000 de miliarde de dolari din capitalizare.

China va aplica politici fiscale mai puternice pentru stimularea economiei, a anunţat marţi Ministerul chinez de Finanţe.

În Europa, indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt a deschis miercuri în urcare cu 2,1%, CAC 40o al bursei din Paris cu 2,2%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,8%.

Indicele pan-european Stoxx 600 este în creştere cu 2%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici