Carlos Slim, pe primul loc în TOPUL FORBES. Warren Buffett iese din top 3 pentru prima dată din 2000

Mexicanul Carlos Slim Helu s-a menţinut pe prima poziţie în topul Forbes al miliardarilor pentru anul 2013, cu o avere estimată la 73 miliarde de dolari, urmat de cofondatorul Microsoft Bill Gates, în timp Warren Buffett nu s-a încadrat în top 3 pentru prima dată din 2000.

749 afișări
Imaginea articolului Carlos Slim, pe primul loc în TOPUL FORBES. Warren Buffett iese din top 3 pentru prima dată din 2000

Carlos Slim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Carlos Slim controlează grupul America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Centrală şi de Sud. Miliardarul mexican şi-a extins recent imperiul în Europa, prin achiziţia unor companii telecom din Olanda şi Austria, investiţii care nu au dat roade până în prezent.

Pe poziţia a doua se menţine cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere de 67 miliarde de dolari.

Locul al treilea, cu o avere de 57 miliarde de dolari, este ocupat de spaniolul Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, din care face parte şi retailerul de îmbrăcăminte Zara.

Miliardarul american Warren Buffett se găseşte pe locul 4, cu o avere de 53,5 miliarde de dolari, urmat de fondatorul Oracle Larry Ellison - 43 miliarde de dolari. Buffett nu a intrat în top 3 pentru prima dată din anul 2000, deşi a reuşit să-şi majoreze averea cu 9,5 miliarde de dolari în ultimul an, notează Forbes.

Locul al şaselea este disputat de fraţii Charles şi David Koch, cu 34 miliarde de dolari fiecare. Fraţii Koch se numără printre cei mai influenţi oameni de afaceri din Statele Unite şi deţin afaceri diversificate, de la industria apărării la producţia de bunuri de larg consum.

Pe locul opt se alfă omul de afaceri Li Ka-shing, de origine din Hong Kong, cu o avere de 31 miliarde de dolari. Ka-shing controlează grupul Hutchinson Whampoa, cu afaceri diversificate, în principal în energie, utilităţi şi telecomunicaţii.

Poziţia a noua este ocupată de Liliane Bettencourt (Franţa), principalul acţionar al producătorului de cosmetice L'Oreal, cu o avere estimată la 30 miliarde de dolari.

Top 10 este închis de Bernard Arnault, fondatorul Luis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) şi cel mai influent om de afaceri francez, cu o avere de 29 miliarde de dolari.

Forbes a numărat în acest an 1.426 de miliardari la nivel mondial, cu o avere totală de 5.400 miliarde de dolari, în urcare de la 4.600 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Numărul averilor mai mari de 10 miliarde de dolari a crescut cu 210.

Statele Unite conduc topul cu 442 de miliardari, urmate de regiunea Asia-Pacific (386), Europa (366), cele două continente americane (129), apoi Orientul Mijlociu şi Africa (103).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici