Carrefour a avut venituri de 19,8 miliarde euro pentru primul trimestru. Vânzările au avut creştere organică în România

Carrefour a înregistrat în primul trimestru venituri de 19,8 miliarde euro, în scădere cu 3,7% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, grupul francez de retail precizând că vânzările au crescut, în bază organică, în Franţa, Spania, Belgia şi România.

6263 afișări
Imaginea articolului Carrefour a avut venituri de 19,8 miliarde euro pentru primul trimestru. Vânzările au avut creştere organică în România

Carrefour a avut venituri de 19,8 miliarde euro pentru primul trimestru. Vânzările au avut creştere organică în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În bază organică, excluzând impactul variaţiei preţurilor la carburanţi şi efectele de calendar, veniturile au urcat cu 3,7%, precizează compania într-un raport publicat joi.

Carrefour notează că vânzările din Europa au crescut, în bază organică, cu evoluţii pozitive atât pe piaţa franceză, cât şi în Spania, Belgia şi România.

Pe pieţele emergente, veniturile au înregistrat de asemenea creştere, în bază organică, datorită performanţelor bune ale operaţiunilor din Argentina şi Brazilia şi extinderii operaţiunilor din China.

Pe de altă parte, grupul a înregistrat o scădere de 5,6% pe piaţa italiană în bază organică.

Veniturile Carrefour din primul trimestru sunt în linie cu estimările analiştilor contactaţi de Bloomberg, grupul continuând programul de revigorare a afacerilor din Europa.

Compania analizează vânzarea unei participaţii la divizia din Brazilia anul viitor şi se concentrează, în Europa, pe o strategie de preţuri reduse şi servicii mai bune pentru clienţi în încercarea de a consolida revenirea afacerilor din Franţa şi de a accelera vânzările pe celelalte pieţe.

Acţiunile grupului nu au înregistrat o variaţie semnificativă de la începutul acestui an. Carrefour are o capitalizare de piaţă de circa 21 miliarde euro.

Carrefour România deţine o reţea de 166 magazine dintre care 25 hipermarket-uri Carrefour, 79 supermarket-uri Market, 61 magazine de proximitate Express şi un magazin online.
Vânzările companiei au revenit anul trecut la nivelul din 2008, de 1 miliard de euro, înregistrând o creştere cu 2% faţă de 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici