Casa de modă Armani a plătit fiscului italian 270 milioane euro, într-o investigaţie legată de taxe

Casa de modă Giorgio Armani a plătit fiscului italian 270 de milioane de euro pentru a încheia amiabil o dispută legată de taxe datorate pentru sume încasate de la subsidiarele din străinătate ale companiei, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore.

152 afișări
Imaginea articolului Casa de modă Armani a plătit fiscului italian 270 milioane euro, într-o investigaţie legată de taxe

Casa de modă Armani a plătit fiscului italian 270 milioane euro, într-o investigaţie legată de taxe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat informaţia apărută în publicaţia italiană, dar a refuzat să comenteze în continuare.

Acordul pune capăt tuturor litigiilor dintre fisc şi Armani, companie care a ajuns în 2012 la vânzări de peste 2 miliarde de euro.

Autorităţile italiene au investigat în ultimii ani mult mai agresiv suspiciunile de evaziune, ca urmare a efectelor recesiunii prelungite asupra finanţelor statului.

Prada Holding, care controlează Prada, a plătit, potrivit informaţiilor publicate de presă, suma de 420 de milioane de euro pentru a încheia amiabil un litigiu legat de taxe în Italia.

Puţine dintre anchetele vizând evaziunea marilor companii din industria modei ajung în instanţă, cu excepţia notabilă a designerilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, condamnaţi că au ascuns sute de milioane de euro de fisc, notează Reuters.

Cei doi au făcut apel, hotărârea instanţei fiind aşteptată la sfârşitul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici