Cât te costă să ţii banii într-un paradis fiscal. Mic ghid despre cum să înfiinţezi un offshore în Cipru, Insulele Britanice Virgine, Seychelles

Offshorurile deschise în paradisuri fiscale sunt soluţiile pe care companiile din România le folosesc pentru a scăpa de impozitarea profiturilor. Astfel, banii câştigaţi în România ajung în conturile unor firme deschise în ţări care nu impozitează aceste sume, precum Andora, Insulele Virgine Britanice, Panama, Liechtenstein, Insulele Cayman, Insulele Seychelles, Luxemburg, Cipru sau Malta.

212 afișări
Imaginea articolului Cât te costă să ţii banii într-un paradis fiscal. Mic ghid despre cum să înfiinţezi un offshore în Cipru, Insulele Britanice Virgine, Seychelles

Cât te costă să ţii banii într-un paradis fiscal. Mic ghid despre cum să înfiinţezi un offshore în Cipru, Insulele Britanice Virgine, Seychelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Transferul profiturilor firmelor din România într-un offshore se face prin contracte de prestări servicii, de management, de împrumut, de drepturi de autor, a explicat pentru Gândul consultantul fiscal Gabriel Sincu.

"Practic, veniturile pe care le realizează firma din România sunt transferate prin contracte de servicii încheiate cu un offshore, reducând profiturile impozabile ale firmei româneşti. Impozitul astfel plătit în Romania devine foarte mic sau tinde spre zero iar profiturile sunt retrase din conturile firmei deschise într-un paradis fiscal şi folosite fără a mai plăti impozite", a explicat Gabriel Sincu.

Află cât te costă să înfiiţezi un offshore pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici