Ce oraşe din ţară au cel mai mare nivel de RADIAŢII

Conform datelor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Zimnicea şi Timişoar sunt oraşele cu cel mai mare nivel de radiaţii naturale din ţară.

2390 afișări
Imaginea articolului Ce oraşe din ţară au cel mai mare nivel de RADIAŢII

Oraşele cu cel mai mare nivel de radiaţii din România (Imagine: one.ro)

Zimnicea şi Timişoara au cel mai mare nivel de radiaţii naturale din România, aproape de 5 Bq/mc, cu mult mai puţin decât limita de avertizare de 50 Bq (Becquere)/mc sau decât limita de alarmare de 200 Bq/mc, potrivit one.ro.

Urmează Turnu Severin, Craiova, Vaslui şi Călăraşi, potrivit măsurătorilor efectuate pe data de 22 mai, la ora 08:00. Totodată, nivelul de radiaţii din interiorul clădirilor este mai mare decât cel din exterior, astfel că este bine să aerisim spaţiile închise.

Continuarea articolului este disponibilă pe One.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici