Cea mai mare ofertă de acţiuni IPO din Europa nu vine din Vest. Compania de 19 miliarde de euro este dintr-o ţară vecină

  • Acţiunile grupului polonez de comerţ electronic Allegro au crescut cu peste 60% la debutul de luni
  • Compania are o valoare de piaţă de aproape 19 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din Europa
672 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare ofertă de acţiuni IPO din Europa nu vine din Vest. Compania de 19 miliarde de euro este dintr-o ţară vecină

Cea mai mare ofertă de acţiuni IPO din Europa nu vine din Vest. Compania de 19 miliarde de euro este dintr-o ţară vecină

Înfiinţat în urmă cu mai bine de 20 de ani ca rival pentru eBay, Allegro este cel mai recunoscut brand de comerţ electronic din Europa centrală, iar site-ul său web atrage 20 de milioane de vizitatori pe lună.

Startul Allegro a reflectat performanţa unor IPO-uri recente din Statele Unite, unde acţiunile au crescut, investitorii arătând că sunt dispuşi să plătească pentru companiile cu potenţial de creştere.

Luna trecută, firma britanică de comerţ electronic The Hut Group a făcut cel mai mare debut la bursa din Londra din ultimii şapte ani.

"Recenta pandemie a evidenţiat valoarea comerţului electronic pentru un consumator şi a accelerat penetrarea comerţului electronic", a declarat Ivan Kim, analist la Xtellus Capital.

Allegro a devenit cea mai valoroasă acţiune listată la bursa din Varşovia şi va înlocui mBank, deţinută de Commerzbank, în indexul celor mai mari 20 de companii WIG20 după sesiunea de tranzacţionare din 14 octombrie.

În toată Europa, există numeroase tranzacţii IPO în pregătire pentru prima jumătate a anului 2021, deoarece sezonul 2020 se apropie de sfârşit şi emitenţii doresc să evite orice potenţială tulburare a pieţelor determinată de alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie.

Anterior, cea mai mare companie de pe bursa din Varşovia a fost producătorul de jocuri video CD Projekt.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, Citigroup, Santander şi BM PKO BP au organizat oferta publică iniţială a Allegro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursă,
companie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici