Cererea de insolvenţă a Oltchim va fi judecată de Tribunalul Vâlcea în 30 ianuarie

Cererea de declanşare a procedurii de insolvenţă formulată de combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi judecată în 30 ianuarie, după ce a fost înregistrată, vineri, la Tribunalul Vâlcea.

316 afișări
Imaginea articolului Cererea de insolvenţă a Oltchim va fi judecată de Tribunalul Vâlcea în 30 ianuarie

Cererea de insolvenţă a Oltchim va fi judecată de Tribunalul Vâlcea în 30 ianuarie

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Vâlcea, şedinţa de judecată va avea loc la Secţia a II-a Civilă a instituţiei, în cameră de consiliu, fără citarea părţilor.

"Pe rolul Secţiei a II-a Civilă a Tribunalului Vâlcea s-a înregistrat cererea Consiliului de Administraţie al S.C. Oltchim S.A, prin care s-a solicitat în temeiul art. 27 din Legea 85/2006 să se dispună deschiderea procedurii generale a insolvenţei acestei societăţi, cu solicitarea reorganizării activităţii, cu prim termen de judecată în 30 ianuarie 2013", precizează, vineri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Tribunalului Vâlcea.

Guvernul a decis să ceară intrarea în insolvenţă a Oltchim după ce anul trecut a eşuat în încercarea de a privatiza compania.

Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Vâlcea a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Premierul Victor Ponta a declarat că partea viabilă a Oltchim poate fi salvată prin restructurarea presupusă de intrarea în insolvenţă, deoarece la acest moment există trei potenţiali investitori "serioşi", cu capacitate financiară şi industrială.

"Ideea este ca la Oltchim, ca şi la Hidroelectrica, să scoatem o societate care se ducea spre faliment şi să o facem viabilă. Hidroelectrica se ducea în faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar dacă se fac restructurări, unele dintre ele dureroase. La Oltchim, poate să fie scoasă din drumul spre faliment, poate să fie salvată partea viabilă a Oltchim-ului şi putem atunci să găsim un investitor. Şi există trei investitori, serioşi de data aceasta, cu capacitate, şi financiară, şi industrială, de a salva Oltchim-ul şi de a-l face viabil pe termen lung", a afirmat Ponta.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici