CEZ se aşteaptă ca proiectul eolian din Constanţa să-i dubleze profitul din România, din 2013

CEZ estimează ca va finaliza proiectul eolian de la Fântânele şi Cogealac la jumătatea anului 2012 şi se aşteaptă ca aceasta investiţie să dubleze profitul EBIDTA înregistrat de grupul ceh în România în anul următor.

25 afișări
Imaginea articolului CEZ se aşteaptă ca proiectul eolian din Constanţa să-i dubleze profitul din România, din 2013

CEZ se aşteaptă ca proiectul eolian din Constanţa să-i dubleze profitul din România, din 2013 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Ne aşteptăm ca proiectul să fie complet operaţional la jumătatea lui 2012, iar din 2013 sa ne dubleze EBIDTA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare - n.r.) înregistrat în Romania", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Jan Veskrna, CEO al CEZ România.

CEZ anticipează pentru acest acest an o creştere a veniturilor din România de la 1,5 miliarde lei la 1,6 miliarde lei şi un avans al EBIDTA de la 252 milioane lei la 390 milioane lei.

Dezvoltarea parcului eolian din judeţul Constanţa va presupune investiţii totale de 1,1 miliarde de euro.

Grupul ceh este prezent în România pe segmentul furnizării, distribuţiei şi producţiei de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici