Chiţoiu: Vânzarea a 10% din OMV Petrom va fi reluată după o analiză privind condiţiile din piaţă

Guvernul va decide dacă va relua vânzarea pe bursă a unui pachet de aproape 10% din participaţia deţinută la OMV Petrom după ce va face o analiză în funcţie de condiţiile din piaţă, a declarat ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu.

145 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Vânzarea a 10% din OMV Petrom va fi reluată după o analiză privind condiţiile din piaţă

Chiţoiu: Vânzarea a 10% din OMV Petrom va fi reluată după o analiză privind condiţiile din piaţă (Imagine: Lazslo Raduly/Mediafax Foto)

"Vom face o analiză. Vom decide şi în funcţie de condiţiile de pe piaţă", a afirmat Chiţoiu, după ce a primit avizul comisiilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat pentru preluarea portfoliului Economiei.

Statul a încercat în luna iulie a anului trecut să vândă un pachet de 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP), însă oferta a eşuat deoarece cererea a fost sub pragul minim de la care operaţiunea putea fi încheiată cu succes.

Oferta a fost intermediată de consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities.

Renaissance, liderul consorţiului, a pus eşecul operaţiunii pe seama condiţiilor dificile de pe pieţele internaţionale şi agravarea lor pe parcursul ofertei.

OMV Petrom este principalul producător de petrol şi gaze din România. Grupul austriac OMV a preluat în 2004 pachetul majoritar de acţiuni de la Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici