Cine este noul director de achiziţii şi logistică al Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica l-a numit pe poziţia de director de achiziţii şi logistică al producătorului de electricitate pe Viorel Cerchez, care a deţinut anterior aceeaşi funcţie în cadrul Ţiriac Holdings, a anunţat compania.

926 afișări
Imaginea articolului Cine este noul director de achiziţii şi logistică al Hidroelectrica

Hidroelectrica şi-a luat director de achiziţii şi logistică de la Ţiriac Holdings (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Cerchez a fost selectat pentru acest post în cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol şi Hidroelectrica în anul 2013 cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc.

Din octombrie 2009 şi până la angajarea la Hidroelectrica a fost director de achiziţii la Ţiriac Holdings (Ţiriac Auto, Ţiriac AIR, Ţiriac Real Estate şi Ţiriac Financial). Anterior aceste funcţii, el a lucrat la Hewlett Packard Bucureşti & Geneva, pe poziţia de director de achiziţii (2005-2007) şi director de strategie şi achiziţii din noiembrie 2007 până în octombrie 2009.

"Evoluţia preţului energiei în piaţă pune presiune pe toţi producătorii să-şi optimizeze costurile. O companie care are achiziţii anuale de peste 100 milioane de euro, evident ca are nevoie de o nouă abordare şi viziune care să ţină cont de acest deziderat. Până la momentul primei insolvenţe, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achiziţionau la valori între 3 până la 18 ori preţul pieţei. Evident, aceste practici au incetat. Dar încă e loc de reduceri de cel puţin 10 milioane de euro anual prin derularea unor proceduri, negocieri şi achiziţii care să urmărească obţinerea celui mai bun preţ pentru companie", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica este controlată de stat prin Departamentul pentru Energie.

Compania este în însolvenţă din luna februarie, a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici