Cine ţine "în viaţă" Coreea de Nord, cea mai mare ameninţare din lume: 90% din exporturi se duc către o singură putere militară

Sancţiunile economice luate de comunitatea internaţională împotriva Coreei de Nord, după testarea rachetelor nucleare, sunt din ce în ce mai dure, dar regimul lui Kim Yong-Un avertizează că un "război nuclear" poate izbucni "în orice moment".

9692 afișări
Imaginea articolului Cine ţine "în viaţă" Coreea de Nord, cea mai mare ameninţare din lume: 90% din exporturi se duc către o singură putere militară

Cine ţine "în viaţă" Coreea de Nord, cea mai mare ameninţare din lume

Donald Trump a ameninţat că va opri relaţiile comerciale cu orice altă ţară care face afaceri cu Coreea de Nord, potrivit Fortune.

Afirmaţiile lui Donald Trump au fost interpretate ca fiind adresate indirect Chinei, care funcţionează ca piaţă de desfacere pentru 90% din exporturile Coreei de Nord, anunţă CNN Money. Trump a mai apelat în trecut la Beijing pentru a ajuta eforturile Naţiunilor Unite de a opri ascensiunea nucleară a Coreei de Nord.

Experţii spun că Beijingul nu doreşte să ia măsuri drastice împotriva Phenianului deoarece asta ar deschide drumul trupelor americane să ajungă în pragul Chinei.

Pe de altă parte, China este cel mai mare partener de comerţ al Statelor Unite, cu exporturi şi importuri între cele două state, în valoare totală de 650 de miliarde de dolari, în anul 2016, potrivit Biroului de Comerţ din Statele Unite. Orice limitare impusă în această zonă de activitate, ar marca în mod negativ şi ar avea consecinţe majore pentru firmele americane care fac afaceri cu Beijingul.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici