Cîţu: Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3

Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3, afirmă fostul premier Florin Cîţu, senator PNL: „INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze deflaţie de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2”.

612 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3

Cîţu: Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3

„Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în recesiune în trimestrul 3. Astăzi (miercuri - n.r.) INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze deflaţie de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2. Pentru a ascunde recesiunea guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3. Dumneavoastră aţi simţit această scădere a preţurilor cu 1.2 procente în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2?”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El afirmă că INS a crescut estimarea pentru creşterea preţurilor pentru trimestrul 1 de la 7% la 10% şi pentru trimestrul 2 de la 1,8% la 3.1% şi a rezultat o scădere a creşterii reale din trimestrul 1 de la 5,3 la 1,5% şi pentru trimestrul 2 de la 1,8% la 1,3%.

„Exact cum am spus, INS a subestimat creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală. Aşa a făcut acum şi pentru trimestrul 3. Va urma”, încheie Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici