Cîţu: Ministrul de Finanţe a fost contrazis. E important ca PNL să se întoarcă la liberalism

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, care spunea luni seara că nu va fi inflaţie de două cifre în martie, a fost contrazis, afirmă preşedintele Senatului, Florin Cîţu, după ce INS a anunţat o inflaţie de 10,2% în martie: „Cred că e important ca Partidul Naţional Liberal să se întoarcă la liberalism”.

347 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Ministrul de Finanţe a fost contrazis. E important ca PNL să se întoarcă la liberalism

FOTO Alexandru Dobre/Mediafax

„Eu mă uit la ce comunică guvernul şi aseară înţeleg că ministrul de Finanţe spunea că nu va fi inflaţie de două cifre în martie. Azi a fost contrazis”, spune preşedintele Senatului, Florin Cîţu, fost lider PNL.

El pledează pentru soluţii liberale în activitatea guvernamentală.

„Am administrat pe economie în cea mai mare criză din ultima sută de ani, împreună cu colegii mei din Partidul Naţional Liberal şi am găsit soluţii. Cred că e important ca Partidul Naţional Liberal să se întoarcă la liberalism, la soluţii liberale şi veţi vedea că atunci va funcţiona. Să avem mai mult curaj să impunem măsuri liberale”, conchide fostul premier.

Reacţia lui Cîţu vine după ce liderii coaliţiei de guvernare au anunţat, luni seara, pachetul „Sprijin pentru România”, care cuprinde măsuri de sprijin a economiei şi a populaţiei în valoare de 17,3 miliarde de lei.

Rata anuală a inflaţiei în luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 este 10,2%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici