Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului/ 9,8 miliarde lei reprezintă cheltuieli legate direct de COVID-19

Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului, anunţă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

286 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului/ 9,8 miliarde lei reprezintă cheltuieli legate direct de COVID-19

Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului, anunţă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„Fără precedent în România! Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, ATENŢIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”, este mesajul postat pe Facebook de Florin Cîţu.

Conform ministrului Finanţelor, sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL sunt:

- 14,4 miliarde prin masuri fiscale
- 250 de milioane lei bonificaţii la plata impozitului pe profit
- 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus faţă de anul trecut
- 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investiţiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani şi mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
- 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19.

„La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde lei. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantaţi de stat.
Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) şi garanteaza o creştere economica puternică în 2021”, continuă mesajul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici