Cluj: Fabrica Nokia şi-a întrerupt activitatea - surse

Fabrica Nokia din comuna Jucu şi-a întrerupt, marţi, activitatea, din cauza unei sincope în aprovizionarea cu componente pentru telefoane mobile care nu au ajuns din cauza norului de cenuşă care a perturbat traficul aerian, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse din companie.

68 afișări
Imaginea articolului Cluj: Fabrica Nokia şi-a întrerupt activitatea - surse

Cluj: Fabrica Nokia şi-a întrerupt activitatea (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, schimbul de zi de la Nokia nu a lucrat marţi, dar producţia va fi reluată în schimbul de noapte şi va reintra în normal începând de miercuri.

"Schimbul de zi de la Nokia Jucu, de la 07.00 - 19.00, nu a lucrat marţi. A fost o sincopă în aprovizionarea cu componente pentru telefoanele mobile din cauza norului de cenuşă care a perturbat traficul aerian. Aceste componente sunt aduse din străinătate", au afirmat surse din companie.

Conform acestora, în schimbul de zi lucrează aproximativ 500 de angajaţi care vor fi totuşi plătiţi, deşi nu au lucrat.

"Producţia va fi reluată în schimbul de noapte, iar începând de miercuri se va lucra normal", au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Nokia România, Monica Alb, susţine, într-un comunciat de presă transmis marţi, că "impactul închiderii transportului aerian de mărfuri a fost relativ mic până acum în cadrul Nokia, inclusiv pentru fabrica din Jucu, dar bineînţeles că situaţia este monitorizată îndeaproape".

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro. La fabrica din comuna Jucu lucrează aproximativ 2.100 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici