CNADNR revizuieşte studiul de fezabilitate pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate la autostrada Sibiu-Piteşti, valoarea contractului pentru întocmirea documentaţiei fiind estimată la 61,4 milioane de lei (14 milioane de euro) fără TVA.

638 afișări
Imaginea articolului CNADNR revizuieşte studiul de fezabilitate pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti

CNADNR revizuieşte studiul de fezabilitate pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti (Imagine. Silviu Matei/Mediafax Foto)

Scopul contractului este revizuirea studiului de fezabilitate, elaborarea sau revizuirea/actualizarea proiectelor de relocare/protejare utilităţi, precum şi acordarea de asistenţă CNADNR în vederea întocmirii aplicaţiei de finanţare şi a elaborării documentaţiei de atribuire pentru contractul de proiectare/execuţie, informează CNADNR.

Valorea estimată a contractului este de 61,39 milioane de lei lei fără TVA, iar durata preconizată este de 10 luni. Revizuirea studiului de fezabilitate este finanţată din fonduri europene nerambursabile (85%) şi de la bugetul de stat. Termenul limită de depunere a ofertelor este 6 iunie 2012.

Studiul actual de fezabilitate a fost realizat de compania de proiectare şi consultanţă IPTANA.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat în luna februarie că Guvernul a renunţat la ideea construirii autostrăzii Sibiu-Piteşti prin parteneriat public-privat şi că proiectul ar putea fi finanţat din fondurile UE alocate României pentru transport în perioada 2014-2020.

Autostrada Sibiu-Piteşti este singurul tronson al Coridorului IV pan-european de transport pentru care sursa de finanţare nu a fost stabilită. În România, coridorul urmează traseul Nădlac-Arad-Deva-Orăştie-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Feteşti-Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici