Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

În această perioadă, reprezentanţii mediului de afaceri pot transmite Ministerului Finanţelor propuneri de îmbunătăţire a Codului Fiscal, iar compania de consultanţă financiară EY România a prezentat un set de propuneri menite să uşureze povara firmelor şi să reducă unele costuri de conformare.

739 afișări
Imaginea articolului Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

Codul Fiscal se va schimba după negocieri cu mediul de afaceri. Ce propuneri au consultanţii

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PAGINA 2

„Nu ştim dacă toate propunerile noastre vor fi luate în calcul. Negocierile mai sunt deschise până la toamnă, iar noua formă a Codului Fiscal, rezultată din negocieri, se va aplica de la 1 ianuarie”, a explicat Gabriel Sincu, coordonatorul Departamentului Impozite Directe în cadrul EY România, în cadrul unui seminar de specialitate.

„Foarte important ar fi să li se permită grupurilor de întreprinderi consolidarea fiscală; avem acest lucru la TVA, ar fi de dorit să se permită şi la impozitul pe profit. Am solicitat această facilitate pentru grupurile controlate în proporţie de cel puţin 75%, astfel încât pierderile de la o parte din grup să se contrabalanseze cu profiturile din cealaltă parte, iar impozitul pe profit să se calculeze consolidat - acesta ar fi un balon de oxigen pentru grupurile de firme cu capital românesc”, a spus Gabriel Sincu.

„Am mai solicitat o măsură care va reduce costurile îndatorării. În prezent, sunt deductibile cheltuielile cu dobânzi şi cu diferenţe de curs valutar în proporţie de numai 200.000 de euro plus 10% din EBITDA (n.n.- câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) inclusiv în cazul dobânzilor bancare. Propunerea noastră a fost ridicarea acestui plafon la 30% din EBITDA şi eliminarea de sub incidenţa prevederii a instituţiilor financiare”, a menţionat consultantul.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici