Comisia de buget a aprobat în unanimitate Codul fiscal. TVA a fost scăzută de la 24% la 19%

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, în unanimitate, proiectul noului Cod Fiscal, stabilind scăderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

1373 afișări
Imaginea articolului Comisia de buget a aprobat în unanimitate Codul fiscal. TVA a fost scăzută de la 24% la 19%

Comisia de buget a aprobat în unanimitate Codul fiscal. TVA a fost scăzută de la 24%la 19% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Popunerea de scădere a TVA la 19% a fost făcută de deputatul PNL Andreea Paul, iar preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan a spus că PSD este de acord cu această propunere, din "dorinţa ca noul Cod fiscal să fie votat în unanimitate".

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că analizele făcute arată că o astfel de propunere va avea efecte bune în economie şi că cifrele arată că "se poate face acest lucru".

"Partea bună este că din analizele pe care le-am făcut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond şi BM, aşa cum stau astăzi calculele, am spus că suntem de acord cu orice fel de măsură care vine în sprijinul economiei şi populaţiei, atâta timp cât există la nivel de buget susţinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune în economie, suntem de acord.
Dacă cifrele ne arată ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura şi este bine că avem cu toţii o astfel de abordare", a spus ministrul Teodorovici.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a arătat că PNL susţine această măsură şi că se bazează pe faptul că guvernul spune că este o măsură sustenabilă.

"Susţinem această măsură, este amendamentul PNL, este bine că este consens, mă bazez pe ceea ce a spus guvernul Ponta că este o măsura sustenabilă. Deci, răspunderea pentru sustenabilitate este a guvernului”, a adăugat Ialomiţianu.

Raportul comisiei privind Codul fiscal va intra miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici