Comisia Europeană a lansat un ghid interactiv pentru finanţarea zonelor rurale

Comisia Europeană a lansat marţi un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunităţile de finanţare disponibile la nivelul UE pentru zonele rurale.

569 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a lansat un ghid interactiv pentru finanţarea zonelor rurale

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, există fonduri şi programe ale UE care pot promova creşterea durabilă şi bunăstarea în zonele rurale. Cu toate acestea, identificarea celei mai adecvate opţiuni nu este întotdeauna simplă pentru potenţialii beneficiari.

Setul de instrumente pentru mediul rural reuneşte oportunităţi de finanţare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa şi Mecanismul de redresare şi rezilienţă. În doar câteva clicuri, antreprenorii din mediul rural şi autorităţile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectul.

Portalul urmăreşte să le ofere solicitanţilor cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorităţi locale, instituţii, întreprinderi, asociaţii şi persoane fizice.

Noul instrument oferă traduceri automate în toate limbile UE. Un dispozitiv interactiv de identificare a finanţării le permite utilizatorilor să filtreze schemele existente pe baza mai multor criterii: rolul sau organizarea acestora, activitatea pe care doresc să o pună în aplicare, tipul de sprijin pe care îl caută: granturi, instrumente financiare (cum ar fi împrumuturi şi garanţii) sau asistenţă tehnică servicii de consiliere similare, formare, programe de mentorat, reţele de sprijin etc.

După restrângerea alegerii la opţiunile cele mai relevante, informaţiile-cheie privind programele şi iniţiativele actuale sunt disponibile imediat în fişele informative care pot fi tipărite. Acestea explică modul în care fiecare opţiune este relevantă pentru zonele rurale şi includ detalii practice, linkuri către cereri de propuneri şi puncte de contact relevante.

Setul de instrumente pentru mediul rural oferă, de asemenea, orientări ample cu privire la modul în care pot fi valorificate la maximum oportunităţile disponibile. Utilizatorii pot fi inspiraţi şi pot explora o gamă largă de exemple şi studii de caz, descoperind modul în care fondurile şi mecanismele de sprijin ale UE au fost deja puse în aplicare cu succes în zonele rurale din întreaga UE. Multe poveşti inspiratoare sunt afişate pe o hartă care poate fi accesată.

Zonele rurale ale UE acoperă 83% din teritoriul Uniunii şi găzduiesc 30% din populaţia UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici