Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Agriculturii. Niciun amendament nu a fost acceptat

Comisiile de buget-finanţe au avizat, vineri, bugetul Ministerului Agriculturii, în sumă de 19 miliarde de lei, parlamentarii neacceaptând niciun amendament de suplimentare, iar ministrul Daniel Constantin arătând că este un buget foarte bun pentru 2014 şi acoperă acţiunile din programul de guvernare.

171 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Agriculturii. Niciun amendament nu a fost acceptat

Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Agriculturii. Niciun amendament nu a fost acceptat (Imagine: Nicu Mircea/ Mediafax Foto)

Constantin a arătat, la dezbateri, că este bucuros că bugetul Agriculturii pe 2014 este în creştere cu 7% faţă de acest an şi răspunde nevoilor, menţionând că sunt acţiuni noi incluse în buget, cum ar fi plata pe suprafaţă, subvenţiile obişnuite pe animale, ajutorul de minimis, sistemul de irigaţii.

"Cred că răspundem încet-încet nevoilor şi promisiunilor făcute în campanie", a afirmat Constantin.

El a mai spus că nu sunt prevăzute cheltuieli suplimentare cu bunuri şi servicii şi de capital, în acest domeniu ministerul funcţionând pe linia de avarie, dar înţelege constrângerile bugetare.

Parlamentarii din comisii au respins amendamentele depuse, respingând şi propunerea Comisiei de agricultură de suplimentare cu 26 milioane de lei a bugetului pentru despăgubirea fermierilor.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu şi deputatul PSD Viorel Ştefan au discutat în contradictoriu pe această temă, Ştefan spunându-i lui Ialomiţianu, care susţinea amendamentul de suplimentare, că îl surprinde că un fost ministru de Finanţe vrea suplimentare fără să existe temei legal.

"Şi pe mine mă surprinde, pentru că nu trebuie temei legal pentru suplimentarea unor sume. Temeiul legal este să prindem cheltuielile", i-a replicat Ialomiţianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici