Competenţe restrânse pentru adjuncţii lui Bîlteanu de la SIF1, după ce acesta şi-a pierdut funcţiile

Consiliul de Administraţie (CA) al SIF Banat-Crişana (SIF1) a restrâns competenţele de semnătură ale directorilor generali adjuncţi ai societăţii, după ce Dragoş Bîllteanu, arestat în urma unei anchete DIICOT, a pierdut funcţiile de preşedinte al CA şi director general.

362 afișări
Imaginea articolului Competenţe restrânse pentru adjuncţii lui Bîlteanu de la SIF1, după ce acesta şi-a pierdut funcţiile

Competenţe restrânse pentru adjuncţii lui Bîlteanu de la SIF1, după ce acesta şi-a pierdut funcţiile (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pentru a asigura funcţionarea activităţii curente în condiţii normale, Consiliul de Administraţie a stabilit limite de competenţă de semnătură explicite, pe operaţiuni, pentru directorii generali adjuncţi", se arată într-un raport transmis de SIF Banat-Crişana Bursei de valori Bucureşti (BVB).

Conducerea executivă a SIF Banat-Crişana este asigurată de Gabriela Grigore, director general adjunct - Operaţiuni, şi Teodora Sferdian, director general adjunct - Dezvoltare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, joi, că a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crişana acordat lui Dragoş Bîllteanu, a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA-ul societăţii, ca urmare a arestării acestora, şi a revocat avizul acordat lui Andrei Hrebenciuc ca administrator la SIF Moldova (SIF2).

Potrivit Statutului SIF Banat-Crişana, şeful Consiliului de Administraţie este şi director general, astfel că Bîlteanu a pierdut şi funcţia de director general după ce a pierdut avizul ASF care îi permitea să fie membru în CA.

Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana s-a întrunit vineri în prezenţa celor trei administratori în funcţie, respectiv Ştefan Dumitru - vicepreşedinte, Ion Stancu şi Toma-Chiser Valentin.

Consiliul de Administraţie a anunţat că va iniţia demersurile pentru a convoca AGA în vederea alegerii unor noi membri. Societatea are obligaţia să convoace în termen de 30 de zile adunarea acţionarilor şi să includă pe ordinea de zi un punct referitor la numirea de noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administraţie.

DIICOT a anunţat luni, înainte de deschiderea bursei, că desfăşoară o anchetă privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi manipularea pieţei de capital. Procurorii DIICOT au făcut luni 31 de percheziţii şi au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reţinute.

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv. De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan şi avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Acţiunile SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana au fost suspendate de la tranzacţionare luni înainte de deschiderea bursei. Titlurile SIF Muntenia au fost reintroduse în piaţă miercuri la ora 11:15, în timp ce acţiunile SIF Banat-Crişana au rămas suspendate toataă săptămâna.

Andrei Hrebenciuc a fost arestat preventiv într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 40.000 de hectare de pădure. În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv şi fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure, şi deputatul Ioan Adam. În dosar acesta este cercetat şi avocatul Nicolae Mergeani, anchetat sub control judiciar în dosarul DIICOT vizând SIF banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici