Conducerea interimară a Camerei de Comerţ: Toţi preşedinţii Camerei au dorit ONRC, nu doar Vlasov

Revenirea Registrului Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie a României ar fi o îndreptare a greşelii din 2002, când instituţia a trecut la Ministerul Justiţiei, şi toţi preşedinţii Camerei de Comerţ, nu doar Mihail Vlasov, au dorit acest lucru, potrivit conducerii interimare a CCIR.

305 afișări
Imaginea articolului Conducerea interimară a Camerei de Comerţ: Toţi preşedinţii Camerei au dorit ONRC, nu doar Vlasov

Conducerea interimară a Camerei de Comerţ: Toţi preşedinţii Camerei au dorit ONRC, nu doar Vlasov (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Nu numai preşedintele Vlasov a dorit revenirea Registrului Comerţului la Camera de Comerţ, toţi preşedinţii au dorit, în condiţiile în care s-a uitat că Registrul Comerţului a fost înfiinţat de camerele de comerţ, la nivelul anilor '90. În anul 2002, după 12 ani, a venit o decizie prin care Registrul a trecut la Ministerul Justiţiei", a declarat vineri Mihai Daraban, preşedinte interimar al CCIR.

El a arătat că nu patrimoniul ONRC este miza, ci baza de date pe care o are instituţia.

"S-a discutat de fabulosul patrimoniu al ONRC, de 60 de milioane de euro. ONRC nu are patrimoniu, este chiriaş atât la Bucureşti, cât şi în ţară. Nu am cifrele, dar ţin minte că din 2002, de la preluarea ONRC de către Ministerul Justiţiei, s-au plătit 25 milioane de euro chirii la nivel naţional", a adăugat Daraban.

În opinia sa, solicitarea de revenire a ONRC la CCIR ar fi un act de reparare istorică, nimic altceva, pentru că nu există miză patrimonială, iar bazele de date, o altă miză, au fost create parţial de camerele de comerţ.

Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) l-a suspendat din funcţia de preşedinte pe Mihail Vlasov, arestat preveniv.

Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut 1 milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj.

Vlasov a fost denunţat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut 1 milion de euro, iar marţi a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, asupra preşedintelui Camerei de Comerţ fiind găsită suma de 200.000 de euro, potrivit DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici