Conducerea SOCAR se întâlneşte cu Ponta ca să discute despre AGRI

Conducerea companiei petroliere SOCAR din Azerbaijan şi ministrul azer al Energiei, Natiq Aliyev, se întâlnesc luni cu mai mulţi oficiali români, printre care şi premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre proiectul AGRI.

281 afișări
Imaginea articolului Conducerea SOCAR se întâlneşte cu Ponta ca să discute despre AGRI

Conducerea SOCAR se întâlneşte cu Ponta ca să discute despre AGRI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vizita delegaţiei azere a fost făcută la invitaţia premierului Ponta, potrivit unui comunicat al SOCAR.

"Cele mai importante subiecte sunt legate de perspectivele proiectului AGRI, oportunităţile de investiţii pe piaţa din România şi dezvoltarea proiectelor azero-române în domeniul economic", se precizează într-un comunicat transmis de SOCAR agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, spunea în ianuarie că acţionarii AGRI vor decide în acest an dacă vor continua sau nu investiţia în proiect.

AGRI presupune livrarea gazului natural prin conducte din Azerbaidjan în Georgia şi lichefierea într-un terminal care ar urma să fie construit pe ţărmul georgian al Mării Negre, de unde să fie transportat pe mare în România. În terminalul din România ar avea loc regazeificarea şi transferul în sistemul naţional de transport prin conducte fie pentru tranzit, fie pentru consumul intern.

Din firma mixtă AGRI LNG Project Company fac parte, în calitate de acţionari, Romgaz Mediaş (SNG), Georgian Oil and Gas Corporation, SOCAR) şi Magyar Villamos Művek. Investiţia este estimată între 1,2 miliarde euro şi 4,5 miliarde euro, în funcţie de capacitatea de transport.

SOCAR a investit peste 50 de milioane de euro în România, din 2011 până în prezent, într-o reţea de 27 de benzinării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici