Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Chiriţoiu: ”Furtul” de angajaţi de la concurenţă nu este practică neloială. Iobăgia s-a abolit - VIDEO

Angajarea unor persoane de la o firmă concurentă nu va mai fi considerată concurenţă neloială, potrivit unei noi legi la care Consiliul Concurenţei lucrează în prezent, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, adăugând că fiecare persoană trebuie să fie liberă să aleagă unde lucrează.

656 afișări

"Sunt o serie de fapte excesiv reglementatre. Se consideră că sunt contravenţii (,,,) de exemplu faptul că un concurent angajează, "fură" în ghilimele, un angajat. Reglementările în vigoare (...) spun că în acest caz se face concurenţă neloială. De când iobăgia a fost abolită în secolul XIX, oamenii pot alege unde să lucreze. Sunt oameni care pleacă de la o casă de avocatură şi-şi fac propriul cabinet, iar unii clienţi pleacă cu ei. Domne', eu vreau să vorbesc cu Popescu. Îmi place Popescu. Mi se pare normal. Nu văd nimic anticoncurenţial în asta”, a spus Chiriţoiu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Competition.

Chiriţoiu a arătat că proiectul de lege a fost discutat deja cu mediul de afaceri, astfel încât actul normativ să fie cât mai clară, şi cât se poate de liberală.

"Prin acest act normativ vrem să eliminăm suprapunerile de reglementare şi să lăsăm piaţa cât mai liberală. Mediul de afaceri s-ar putea să reacţioneze, uneori este mai intervenţionist decât noi", a spus Chiriţoiu.

Atribuţiile legate de concurenţa neloială au fost trecute, în 2011, o dată cu adoptarea modificării Legii Concurenţei, de la Ministerul Finanţelor Publice la Consiliul Concurenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici