CONFERINŢA MEDIAFAX: Firme - Jumătate dintr-un pahar de bere şi 18 ore dintr-o zi de cazare la hotel se duc pe impozite

Băutorii şi turiştii împart berea şi camera de hotel cu statul, pentru că impozitele pentru bere ajung la 45%, iar la cazare urcă la 70% din preţul unei camere, potrivit reprezentanţilor patronatelor din turism şi industria berii prezenţi la conferinţa MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality.

297 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Firme - Jumătate dintr-un pahar de bere şi 18 ore dintr-o zi de cazare la hotel se duc pe impozite

Constantin Bratu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Constantin Bratu, directorul asociaţiei Berarii României, apreciază că berea, deşi este un aliment, este suprataxată.

"Ţinând cont că este un aliment care face parte din coşul zilnic al românilor, considerăm că taxele sunt prea mari", a spus Bratu.

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc Dragoş Răducan spune că din tariful pentru închirierea unei camere de hotel taxele reprezintă încasările pentru 18 ore.

Totodată, din cele aproximativ 25 de minute pe care trebuie să le muncească un român pentru a-şi permite să plătească un litru de bere, 11-12 minute le munceşte pentru a plăti taxele aferente acestui litru de bere. Pentru a se caza o noapte la un hotel, un român trebuie să muncească mai mult de o zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici