Coreea de Nord, bănuită de alte rele: ar putea fi în spatele unui nou furt de criptomonede de 100 milioane de dolari

Hackerii nord-coreeni se află cel mai probabil în spatele unui atac de săptămâna trecută soldat cu furtul a 100 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie americană, au concluzionat trei firme de investigaţii digitale, conform Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, bănuită de alte rele: ar putea fi în spatele unui nou furt de criptomonede de 100 milioane de dolari

Coreea de Nord, bănuită de alte rele: ar putea fi în spatele unui nou furt de criptomonede de 100 milioane de dolari

Criptomonedele au fost furate pe 23 iunie de la Horizon Bridge, un serviciu operat de Harmony blockchain care permite transferul activelor către alte blockchains.

De atunci, activitatea hackerilor sugerează că aceştia ar putea avea legătură cu Coreea de Nord, despre care experţii spun că se numără printre cei mai prolifici atacatori cibernetici. Specialiştii ONU spun că Pyongyang foloseşte fondurile furate pentru a-şi susţine programele nucleare şi de rachete.

Stilul de atac şi viteza mare a plăţilor sunt similare atacurilor anterioare care au fost atribuite unor actori legaţi de Coreea de Nord, a declarat marţi pe Twitter Chainalysis, o firmă blockchain care lucrează cu Harmony pentru a investiga atacul.

Această concluzie a fost reluată de alţi investigatori.

Există indicii puternice că Lazarus Group din Coreea de Nord ar putea fi responsabil pentru acest furt, pe baza naturii hack-ului şi a spălării ulterioare a fondurilor furate, a declarat joi, într-un raport, o altă firmă, Elliptic.

Dacă se confirmă, atacul ar fi al optulea din acest an - totalizând 1 miliard de dolari în fonduri furate - care ar putea fi atribuit Coreei de Nord, reprezentând 60% din totalul fondurilor furate în 2022, a declarat Chainalysis.

Abilitatea Coreei de Nord de a încasa activele furate ar fi putut fi complicată de recenta scădere a valorii criptomonedelor, au declarat experţi şi oficiali sud-coreeni pentru Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici